Skip to main content

Belangrijke informatie m.b.t. uw deelname aan de Branders Zwemtocht 2020

Branders Zwemtocht 2020 (Corona-Proof)
Om een evenement als deze voor de deelnemers en medewerkers goed en veilig te laten verlopen vragen wij naast de medewerking van Gemeente, leveranciers en medewerkers ook jullie medewerking. Een dringend verzoek om bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Iedereen dient gedurende het gehele event op minstens 1,5 meter afstand van een ander te blijven. Niet alleen voor jouw eigen gezondheid maar ook die van anderen. Om dit te kunnen realiseren hebben we een aantal aanpassingen conform RIVM / overheidregelementen uitgevoerd. Lees daarom onderstaande nauwkeurig door, dit voorkomt verrassingen/teleurstellingen op tijdens de Branders Zwemtocht.

Hou onze website met regelmaat in de gaten voor mogelijke wijzigingen

Entree
Het gehele startterrein is omheind met hekwerk, alleen deelnemers mogen / kunnen dit terrein betreden. Vrienden, bekenden en familie blijven buiten de hekken. Bij de entree wordt iedereen op temperatuur getest en wordt iedereen gevraagd of ze COVID-19 gerelateerde klachten hebben. Iedere deelnemer, met een lichaamstemperatuur onder de 38 graden Celsius en zonder klachten, mag het terrein betreden richting de inschrijfbalies.

Registreren
Het registreren van alle zwemmers gebeurt op het terrein van Nolet aan de Buitenhavenweg 34 in Schiedam:
– Van 08.30 uur en 10.00 uur alléén toegang voor startgroep 6 km
– Van 10.30 uur en 12.15 uur alléén toegang voor startgroep 2,7 km A
– Van 11.00 uur en 12.45 uur alléén toegang voor startgroep 2,7 km B
– Van 12.00 uur en 13.30 uur alléén toegang voor startgroep 2,7 km C
– Van 13.00 uur en 14.30 uur alléén toegang voor startgroep 1,4 km
Alleen op bovengenoemde tijdstippen krijgt een deelnemer van die specifieke startgroep toegang tot  het startterrein

Let op: de startbewijzen staan op naam en kunnen dus niet worden doorverkocht.

Check-in
Nadat men de entree gepasseerd is komt men bij de check-in balie. Hier krijgt iedere deelnemer een formulier welke geaccordeerd dient te worden alvorens men het startpack in ontvangst kan nemen.
In het startpack zit:
– jouw persoonlijke genummerde badmuts,
– een label voor de tas
– een persoonlijke ENKEL tag. Let op; dit zijn in tegenstelling tot voorgaande jaren ‘enkelbandjes’ welke NIET geschikt zijn voor om de polsen! (dit is getest en werkt niet !!)

Let op: de enkelbanden voor tijdmeting NIET losmaken als ze om de enkel zitten. Hierna werkt de plakstrip niet meer.

Omkleden
Wij verzoeken iedereen zoveel mogelijk omgekleed te arriveren bij het event. Indien men zich toch wil omkleden dan vindt dat plaats in de daarvoor bestemde tenten op dezelfde locatie aan de Buitenhavenweg 34. Er is een aparte kleedruimte binnen de tent gerealiseerd voor dames en heren. Graag snel omkleden om opstoppingen en wachtrijen te voorkomen

Eenmaal omgekleed neem je plaats op 1 van de stoelen op het terrein op 1,5 meter afstand van elkaar.

Na het verkleden staat op het terrein een barista die tegen betaling overheerlijke koffie of thee schenkt.

Startprocedure
In tegenstelling tot afgelopen jaren start nu iedere deelnemer individueel met tussenpozen van 10 seconden tussen iedere deelnemer. Alle deelnemers van een startgroep verplaatsen zich tussen de hekwerken door richting het startponton. Zodra je een seintje van onze medewerker krijgt loop je over de startmat (jouw tijd start) en spring je (niet duiken!) in het water en zwem je naar de finish. Het is niet toegestaan om in het water op andere deelnemers te wachten.

Hoe laat moet je klaar staan bij het ponton voor de start:
6 km 10.15 uur startklaar. 10.30 uur start
2,7 km A 12.15 uur startklaar. 12.30 uur start
2,7 km B 12.45 uur startklaar. 13.00 uur start
2,7 km C 13.30 uur startklaar. 13.45 uur start
– Om 14.45 uur wordt startwave 1,4 omgekleed en wel verwacht bij Nolet om per touringcar (mondkapje wordt verstrekt) vervoerd te worden naar de start. De startlocatie van de 1.4 km is nabij de Appelmarktbrug

Finish
De finish, voor alle afstanden, vindt plaats bij firma Herman Jansen aan Noordvest 101 in Schiedam. Ook hier zal iedereen op 1,5m van elkaar moeten blijven. Hier is een gescheiden douchegelegenheid om heel kortte af te spoelen (max 2 min.). Na het afspoelen kan je jouw tas ophalen en je in de gescheiden kleedruimten (tent) omkleden. Na het omkleden dien je aan de achterkant de tent te verlaten en naar de touringcar te lopen voor de (gratis) terugtocht naar de start of op eigen gelegenheid de finishlocatie te verlaten.

Parkeren Start
De start van het evenement vindt plaats aan het begin van de Buitenhavenweg, dit gedeelte is autovrij gemaakt voor het event. Vanaf Buitenhavenweg 68 is er volop parkeergelegenheid echter is de Buitenhavenweg slechts van 1 kant te benaderen. Vanaf de Maasdijk is de Buitenhavenweg niet toegankelijk voor auto/fiets/voetganger. (routebeschrijving naar Buitenhavenweg 68, Schiedam is de dichtstbijzijnde mogelijkheid om te parkeren.

Parkeren Finish
De finish is aan de Noordvest welke geheel is afgesloten voor alle verkeer. Als je de auto op de Buitenhavenweg aan de centrum zijde parkeert sta je ongeveer halverwege tussen het start en finish punt in. Let wel: in het centrum van Schiedam is het betaald parkeren.
Vanaf de finish wordt er een beperkte pendeldienst per touringcar opgezet welke alleen te gebruiken is door deelnemers van de Branders Zwemtocht. Deze pendeldienst zal pas ingezet worden zodra de bus volledig bezet is. De buschauffeur bepaald wanneer de bus vertrekt.

Route
Kijk u voor eventuele werkzaamheden aan de snelweg op www.vanAnaarBeter.nl . Ons advies is om de afslag Schiedam Centrum te mijden Indien u gebruik maakt van afslag 10 Schiedam Noord of afslag 12 Rotterdam Delfshaven (beiden op A20) om naar de Buitenhavenweg 68 te rijden zult u minder last van opstoppingen ervaren.

Tijdregistratie
Iedere zwemmer/zwemster krijgt een enkelband te leen waardoor er een tijdsregistratie kan plaatsvinden. De enkelband/tag dien je aan je enkel te bevestigen en niet aan je pols! Deze enkelband dien je om te houden totdat je gefinisht bent. Bij de finish dien je eerst uit het water op het ponton met de voet de finishmat aan te tikken met het been waaraan de enkelband bevestigd is. (anders wordt er geen tijd geregistreerd)

Nadat je het water verlaten hebt moet de armband weer afgeven worden. Indien de enkelband niet wordt ingeleverd wordt er € 35,00 in rekening gebracht.

Zwemroute
Op de route van de 6 km en 2,7 km bevindt zich het “halverwege punt”. Indien een zwemmer na 50% van de maximaal toegestane tijd dit punt bereikt mag hij/zij de tocht niet voortzetten uit veiligheidsoverweging.

Uiterste tijd om het halverwege punt (cut-off point) te passeren:
– 65 minuten na start voor de 6 KM
– 25 minuten na start voor de A
– 35 minuten na start voor de B
– 60 minuten na start voor de C
– 30 minuten na start voor de 1,4 KM

Tijdens de gehele route zijn er veel medewerkers van o.a. de reddingsbrigade en EHBO op de wal en in het water.

Vervoer van kleding
Jouw kleding wordt door ons verplaatst van het startpunt naar de finish. Per persoon mag maximaal 1 tas hiervoor gebruikt worden. Bij de registratie ontvang je een label die je aan jouw tas dient te bevestigen. Je dient zelf je tas bij het verlaten van het evenemententerrein (vlak voor het startmoment) in de vrachtwagen te leggen. Let op! De tassen van de zwemmers van de 1,4 km gaan mee in de touringcar. Iedere deelnemer dient zelf zijn tas in de touringcar te leggen.

Startprocedure
Op basis de door jou verstrekte gegevens ben je ingedeeld in een bepaald startvak. Iedereen dient zich aan deze indeling te houden! De zwemmers met startbewijs 6 km zullen als eerste te water gaan en dus als eerste starten.

Voordat je te water gaat wordt je nogmaals geregistreerd op de inchecklijst. Niet eerder dan dat je voor het ponton geregistreerd bent mag je het ponton betreden.

Niet duiken
Het is strikt verboden om waar dan ook het water in te duiken. Betreed het water alleen via het daarvoor geplaatste ponton.

Veiligheid
Jouw veiligheid is voor ons het allerbelangrijkst. Wij verzoeken je dan ook de aanwijzingen van onze crew (herkenbaar aan de gele en blauwe jacks) alsmede de aanwijzingen van de reddingsdiensten en begeleidende partijen goed op te volgen.

Watertemperatuur
De temperatuur zal tijdens de Branders Zwemtocht doorgaans tussen de 16 en 17 graden zijn. Wij blijven dit regelmatig controleren. Ten allen tijden betekend dit dat startgroepen B, C en 1,4 KM verplicht zijn de gehele tocht een wetsuit te dragen. Voor Startgroep A en 6 km worden dringend geadviseerd om een wetsuit te dragen. Bij een temperatuur van 16 graden of lager is iedere deelnemer verplicht een wetsuit te dragen. Indien je als deelnemer van startgroep A of 6km zwemmer geen wetsuit draagt is dat volledig voor eigen risico.

Let op: 25 september ontvang je per email de actuele watertemperatuur

Ten allen tijden is deelname aan deze zwemtocht op eigen risico. Om risico’s zo veel mogelijk te beperken hebben we een extra grote groep van de reddingsdienst over heel de route (te land en in het water) paraat. Daarnaast zijn er begeleidende partijen die assisteren. Op diverse plaatsen kan je op aanwijzing van onze medewerkers en reddingsdienst het water veilig verlaten.

Terug naar de start
Er staat bij de finish een touringcar klaar om alle deelnemers desgewenst terug te brengen naar de startlocatie  De chauffeur bepaald de maximale bezetting en het vertrekmoment van de bus. Mondkapjes zijn in de bus verplicht. Deze worden gratis verstrekt door de buschauffeur. De bus vertrekt pas als deze maximaal bezet is.

Prijsuitreiking:
Helaas is er dit jaar door alle Corona maatregelen geen prijsuitreiking.

Belangrijk
De veiligheid van alle zwemmers, maar ook medewerkers, reddingsdienst en aanverwante hulp staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Blijf thuis bij covid-19 gerelateerde klachten, neem geen risico’s hierin! We moeten er met z’n allen wederom een geweldige happening van maken.

De organisatie van de Branders Zwemtocht behoudt zich ten alle tijde het recht om deelnemers en/of toeschouwers zonder opgaaf van reden te weigeren en toegang tot het evenemententerrein te ontzeggen.

Nogmaals bedankt voor jullie deelname aan de Branders Zwemtocht en de daar aan verbonden steun aan stichting Spieren voor Spieren.

Veel succes.

Sportieve groet,

City Sports Events B.V.
Organisator Branders Zwemtocht Schiedam

Startlocatie: Nolet, Buitenhavenweg 34, Schiedam (navigatie Buitenhavenweg 68)

Finishlocatie: Firma Herman Jansen, Noordvest 101, Schiedam